Bijzondere sportresultaten in de kijker

1
6 maanden geledenopen

Na een weekend een maand geleden, waarin De Pinte meer dan eens sportief uitblonk, viel me op dat we iets ontbreken in De Pinte.
Iedere club is terug te vinden via zijn website, Facebookpagina, Instagram maar er is nergens een overzicht.
Het lijkt me interessant om op https://www.depinte.be/ ook een pagina te hebben met bijzondere sportresultaten.

Het eerste weekend van mei bv was het de laatste wedstrijd van het TKO DP demoteam die het bij haar 4 wedstrijden zodanig goed gedaan heeft dat ze zelfs een wildcard kregen om in de Topsporthal op te treden, samen met de 5 beste showteams (De groep zit voor het eerste jaar in de A reeks dus dat is zeer bijzonder).
En ook JV DP heeft een mooi resultaat neergezet waardoor ze kunnen promoveren.

Het voorbije weekend hebben verschillende Pintenaars zich enorm ingezet voor Kom op tegen Kanker door 125, 250, tot zelfs 1000 km te fietsen.

Ongetwijfeld zijn er nog veel andere sportclubs met mooie resultaten maar als je niet betrokken bent bij de club hoor je er niets over.
Zo heb ik ook eens iets gelezen op de Facebookpagina ‘Ge zijt van De Pinte als …’ over een Pintse wielerbelofte die het zeer goed doet, maar zo een bericht verdwijnt dan jammer genoeg in de massa.

Vandaar mijn voorstel om zulke zaken op de website van De Pinte te zetten, met een woordje uitleg en een link naar foto’s, filmpjes, Instagram, Facebook.
Zo krijgen we in onze gemeente een mooi overzicht van bijzondere verwezenlijkingen, die steeds kunnen teruggevonden worden.
Het zou ook nog meer supporters en sporters kunnen aantrekken.

Delen