Buslijnen naar buurgemeenten

10
4 jaar geleden
open

Het busaanbod volstaat niet om de omliggende (deel)gemeenten te bereiken, wat toch nodig is voor de modal shift weg van de personenwagen.

Het gemeentebestuur van De Pinte kan een trekkersrol spelen als centraal gelegen gemeente tussen Gent, Deinze en Gavere om samen met Sint-Martens-Latem en Nazareth, een betere bediening te eisen bij De Lijn.

Voorstel:
1) Lijn 76 doortrekken van Industriepark bij de Makro over Eke (via de N60) tot in Nazareth, op de route en haltes van lijn 44 vanaf de Bonaparte.
=> Deze uitbreiding zorgt ervoor dat Nazareth en Eke met de bus naar het industriepark kunnen gaan, naar De Pinte en Sint-Denijs-Westrem. Voor De Pinte en Sint-Denijs betekent het bereikbaarheid tot Eke en Nazareth, met overstapmogelijkheden in Eke richting Gavere, en in Nazareth nog verder.

2) Een van de lijnen 34-35-36 (De Pinte-Latem) verlengen om een verbinding te maken tussen De Pinte, Zevergem, Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem. Die route dus niet beperken tot een nieuwe eindhalte aan de achterkant van het station van De Pinte, maar doortrekken over de brug van de Baron-de-Gieylaan, daar de route van de 78 volgen tot aan Den Beer en dan de route van de 44 verder volgen door Zevergem Dorp, Zwijnaarde Molen (met overstap richting Merelbeke), om te keren op de N60 aan Don Bosco Zwijnaarde, en vervolgens de Klossestraat in slaan tot in Sint-Denijs-Westrem dorp.
=> Deze route zou Latem, Sint-Denijs en De Pinte een verbinding geven tot Zevergem en Zwijnaarde (en van daaruit Merelbeke) zonder over Gent te moeten gaan. Voor Zwijnaarde en Zevergem geeft dit toegang tot het station van De Pinte en Sint-Denijs-Westrem en Sint-Martens-Latem.

Alle bussen zouden langs het Europaplein rijden. Daar kan je de uren afstemmen voor overstappen en het Europaplein omvormen tot een Mobipunt (www.mobipunt.be)